Plannen voor Duurzaamheid (Level 1|on- en offline)

Current Status
Not Enrolled
Price
€ 950,-
Get Started

Tijdens deze training leer je om een heldere strategie en concrete stappen op de weg naar duurzaamheid te bepalen op basis van het raamwerk voor strategische duurzame ontwikkeling van The Natural Step.

De training geeft antwoord vragen als:

 •  Wat is duurzaamheid en wat betekent het om succesvol te zijn in duurzaamheid?
 •  Ik wil ‘iets’ met duurzaamheid, maar hoe en wat?
 •  Hoe kom ik van de huidige realiteit naar een duurzame organisatie?
 •  Hoe kan ik de medewerkers en partners betrekken in het proces naar volledige duurzaamheid?

Voor Wie?

De training is voor iedereen die op zoek is naar een gestructureerde aanpak, een helder kader
en de juiste instrumenten om hun organisatie naar duurzaamheid te brengen. Eerdere deelnemers zijn oa:

 •  Ondernemers
 •  (beleids-)ambtenaren en politici
 •  Docenten en onderzoekers
 •  Duurzaamheidscoördinatoren binnen grote enMKB bedrijven.
 •  Senior Management en bestuursledenDE VIJF ELEMENTEN VAN THE NATURAL STEP AANPAK1. BEGRIJPEN VAN HET SYSTEEM.De methodiek is gebaseerd op systeemdenken: beseffen dat wat in een deel van het systeem gebeurt, gevolgen heeft voor elk ander deel. Het systeem ‘aarde’ functioneert van zichzelf volledig duurzaam.De training geeft inzicht in waar een organisatie een negatieve impact heeft op dit natuurlijk systeem. Gezamenlijk bedenken we ideeën om deze impact te verlagen.
 1. BESEFFEN VAN DE URGENTIE

De wereldbevolking, consumptie en vervuiling nemen alsmaar toe, terwijl het natuurlijk kapitaal dat al die levens en producten mogelijk maakt, juist afneemt. Tijdens de training leer je hoe je ruimte kunt maken voor een duurzame samenleving, risico’s kunt beperken en nieuwe kansen kunt pakken.

 1. KADERS VOOR DUURZAAMHEID

Vier principes vormen de kaders waarbinnen een organisatie moet functioneren om volledig duurzaam te zijn. Je kunt ze beschouwen als spelregels. Als ieder- een ze kent, wordt samenwerken aan duurzaamheid echt mogelijk. Tijdens de training bepaal je kernuitdagingen voor je organisatie om binnen de kaders te opereren.

 1. VISIEVORMING

Volledige duurzaamheid bereik je niet binnen een dag. Het is een visie waar je naartoe werkt. Om de visie te bereiken gebruikt The Natural Step “backcasting”. Dit is een manier om een succesvolle toekomst te definiëren, ongeacht de realiteit van van- daag of resultaten uit het verleden. Tijdens de training leer je hoe je “backcasting” kan toepassen op je organisatie of product

 1. STRATEGISCHE PLANNING

The Natural Step heeft het ABCD-proces ontwikkeld als planningsinstrument om je visie te realiseren. Tijdens de training reiken we je een plannings- instrument aan om richting te geven aan volledige duurzaamheid en integraal naar volledige duurzaam- heid te accelereren

Wat is duurzaamheid en hoe ontdek je voor je organisatie welke kant je op moet? Waar sta je nu en wat kun je bedenken om stappen vooruit te zetten en ook te plannen. Deze 3 daagse on-offline helpt je verder.

Deze training is bijna klaar. Nog een paar dagen geduld….

Plannen voor Duurzaamheid

Op vaste dagen. Kijk in de agenda voor de volgende data.
€ 950,-
Scroll to Top